Omgeving

Piëmonte ligt in het noordwesten van Italië, tussen Frankrijk, Zwitserland en de Middellandse Zee. Deze regio kent een rijke historie van kunst en cultuur. Voor de bezoeker is de keuze eindeloos: hier geniet je van de befaamde Piëmontese keuken en wereldvermaarde wijnen, van architectuur, kunst en levendige culturele evenementen, tot sportieve activiteiten als wandelen, fietsen of golfen bijvoorbeeld.

Fontein Piazza Castello in Turijn Santuario di Vicoforte Door de centrale ligging is Casa Ochetto een uitstekende basis om enkele bijzonderheden van de regio te ontdekken. Bijvoorbeeld een stedentrip naar het mystieke Turijn, het mooie Mondovi, of de havenstad Genua. Zo’n 6 km ten zuidoosten van Mondovi staat Santuario di Vicoforte, een heiligdom uit de 16de eeuw dat opvalt door de gigantisch grote elliptische koepel, een van de grootste ter wereld, die in de 18de eeuw werd toegevoegd en volledig beschilderd is.

Mondovi piazza MurazzanoOok de bijzondere kleinere Italiaanse dorpjes in de omgeving zijn een bezoek meer dan waard. Daar kun je vaak heerlijk en nog heel betaalbaar eten in de plaatselijk trattoria of osteria, waar je echt geniet van de eerlijke keuken van Piëmonte en je volgens traditie een uitgebreide reeks van antipasti, primi, secondi en dolce geserveerd krijgt. Heerlijk!

Wijngebied Langhe Roero Casa Ochetto en omgevingDe vignobles rond Barolo, Bra, Asti en Dogliani, waar je de beroemde wijnhuizen kunt bezoeken en ook een glaasje kunt proeven in de enoteca, behoort ook tot je mogelijkheden. Of een dagje strand, in Noli, Spotorno, of Varazze. Of maak een wandeltocht direct vanaf het huis in het bos tegen de heuvel. Als je vroeg bent kun je ’s morgens herten en een everzwijn tegenkomen.

De liefhebber van een bijzondere shopervaring wacht het grootste outlet-centrum van Europa, ‘Mondovicino’, op slechts een kwartierje rijden.